Zelfoogsttuin

Park Bredelaar herbergt sinds het voorjaar 2022 de zelfoogsttuin Hof Bredelaar. Inwoners uit de regio kunnen hier zelf biologisch geteelde groente en fruit oogsten!

Community Supported Agriculture
Hof Bredelaar werkt via het  ‘CSA’-model: ‘Community Supported Agriculture’, oftewel gemeenschapslandbouw. Het CSA-model werkt met deelnemers die ieder een ‘oogstaandeel’ kopen. Deelnemers mogen, wanneer het hen uitkomt, het hele seizoen in de tuin komen oogsten. Het seizoen duurt zo’n 26 weken: van ongeveer half mei tot half november.  

Hof Bredelaar

Kosten
De prijs voor een volwassen persoon (vanaf 14 jaar) per oogstaandeel bedraagt naar keuze tussen de € 275 – € 325. Dat komt neer op een bedrag van minimaal € 10,60 tot maximaal € 12,50 per week. Kinderen onder de 14 jaar betalen 10x hun leeftijd.

Pionierskorting
Hof Bredelaar start dit jaar voor het eerst en dit willen we doen met een beperkt aantal deelnemers. Heb je zin om mee te pionieren als oogstaandeelhouder? Dan krijg je het komend seizoen een pionierskorting van 10% op je oogstaandeel.

Maak kennis met de beheerders

Hof Bredelaar is een initiatief van Angelique van Doormalen en Floor van den Born. Beiden hebben ze van huis uit al groene vingers. Angelique heeft in het afgelopen jaar de cursus Agro-ecologie in praktijk op de Ommuurde Tuin in Renkum gevolgd en Floor heeft biodynamische landbouw gestudeerd aan de Warmonderhof. Samen gaan ze er hard aan werken om van Hof Bredelaar een biodiverse plek te maken waar de lekkerste groenten en fruit geoogst kunnen worden.

Angelique vertelt: „We gaan de tuin ontwikkelen in nauwe samenwerking met de natuur. We telen volledig biologisch met respect voor plant en dier en werken daarbij zoveel mogelijk handmatig en natuurinclusief.” Floor vult aan: “We willen een sociale onderneming zijn. De cliënten van de naastgelegen dagbestedingslocatie van Philadelphia helpen ons met allerlei werkzaamheden en we worden ook ondersteund door vrijwilligers.”

 

Beheerders Hof Bredelaar