Boerderij De Grote Bredelaar

Boerderij De Grote Bredelaar is een melkgeitenbedrijf met ongeveer 2000 melkgeiten. Het bedrijf is een familiebedrijf van de familie van den Toorn dat zijn oorsprong vindt op de Rijkerswoerdsestraat.

Vanwege de aanleg van een nieuw natuurgebied in Park Lingezegen moest het bedrijf inclusief de toenmalige camping verplaatst worden. Na jaren overleg en onderhandeling heeft de familie van den Toorn het oude erf en de omliggende gronden van De Grote Bredelaar in gebruik kunnen nemen.

In 2014 is achter het oude erf van De Grote Bredelaar een nieuwe geitenstal en een loods gebouwd. Sindsdien worden hier dagelijks geiten gemolken. De melk gaat naar een zuivelverwerker die er onder ander kaas en babymelkpoeder van maakt.

Elke ochtend en avond worden de geiten gemolken. De geitenboerderij is toegankelijk voor het publiek. Via een speciale toegang heeft het publiek een inkijkje in het wel en wee van de geitenboerderij. Zo kun je meekijken met het melken van de geiten in de carrousel en vanachter glas heb je een mooi uitzicht over de geitenstal.

Twee keer per jaar worden er lammetjes geboren. Jonge lammetjes zijn noodzakelijk om de veestapel te verjongen en zo ook om de melkproduktie op peil te houden.

Meer foto’s