Park Lingezegen is een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. De totale oppervlakte van Lingezegen beslaat 1700 hectare, en is dus ongeveer zo groot als 3400 voetbalvelden! Een flink gebied met vele mogelijkheden.

Herkenbaarheid

Bij de ingangen van Park Lingezegen zijn karakteristieke entreezuilen geplaatst. Zo is voor wandelaars, fietsers en automobilisten duidelijk dat hier het landschapspark begint.

Wat is er nog meer in Park Lingezegen?

Park Lingezegen kent een lange historie en is nog lang niet uitontwikkeld. De gezamenlijke overheden hebben de basis gelegd voor een mooi gebied. Echter de komende jaren is het de beurt aan bewoners, bedrijven en andere initiatiefnemers. In het gebied zijn al veel goede (burger)initiatieven gestart. Een mooi voorbeeld hiervan is Landerij de Park. Dit is centrum voor natuurbeleving en ligt in deelgebied de Park (nabij Arnhem-Zuid). Een ander voorbeeld zijn de Natuurakkers van Doornik, waar o.a. op duurzame wijze landbouw wordt bedreven en volop ruimte is voor recreatie. Park Bredelaar is een van de laatste ontwikkelingen in Park Lingezegen en moet net zo’n mooi pareltje in Park Lingezegen worden.

 

Hoe zou het zijn in 2025?

… ongekende vergezichten … lekker lang fietsen, stevig wandelen, een flink eind rechtdoor skeeleren … boeren aan het werk … sapjes, hapjes, streekproducten op de boerderij … zien hoe voedsel groeit en bereid wordt … schoolklassen en verjaarspartijtjes op de boerderij … de Betuwe proeven …

Wilt u meer weten? Op de website van Park Lingezegen kunt u alles vinden wat u maar wilt weten over Park Lingezegen.