Over park Bredelaar

Park Bredelaar is ongeveer één hectare groot en ligt aan de Breedlersestraat te midden van het weidse akkerland in Park Lingezegen. Park Bredelaar ligt op een stroomrug, een plek waarvan zeker is dat hij al lange tijd bij de mens in gebruik is. Op basis van vondsten uit onder andere de ijzertijd, Romeinse tijd en vroege middeleeuwen zijn er hoge archeologische verwachtingen en heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het perceel aangewezen als Archeologisch Rijksmonument. Hierdoor was de inrichting van het park aan strenge regels gebonden. Zo mocht bijvoorbeeld de ondergrond niet dieper dan 30 centimeter onder het huidige maaiveld geroerd worden. Met als doel de archeologie goed te beschermen, zodat in de toekomst het gebied met betere methoden en technieken onderzocht kan worden. 

Hof Bredelaar

Park Bredelaar is voor ongeveer de helft ingericht als moestuin met oer-Hollandse en vergeten groenten.
Sinds het voorjaar 2022 is de tuin omgedoopt tot ‘Hof Bredelaar’ en fungeert als zelfoogsttuin. 

Hier kunnen inwoners uit de regio zelf biologisch geteelde groente en fruit oogsten!

Lees meer over Hof Bredelaar.

 

Hof Bredelaar

Vergaderen in het groen

De buitenplaats is een sfeervolle en authentieke locatie voor een feestje of een evenement in de buitenlucht. In het park, in de oude bongerd of onder de kapschuur met tent. 

Interesse? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Bewegen in de Bredelaar

Fit en Vitaal buitentraining & Pilates

Miriam Hol, vitaliteitscoach, biedt op Park Bredelaar buitentrainingen en pilates aan.

Buitentrainingen worden het gehele jaar door georganiseerd, pilates in de zomer en in het voor- en najaar.

Daarnaast geeft Miriam persoonlijk advies op het gebied van een gezonde leefstijl.

 

Werken in de Bredelaar

De moestuin wordt onderhouden door vrijwilligers en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking. Samen onderhouden we het park en telen en verwerken we groenten en fruit op een natuurlijke wijze. Niet alleen de groenten groeien in het park, ook de mensen.

Het belangrijkste product van het park is daarom geluk.

Philadelphia verzorgd de begeleiding van de mensen met een arbeidsbeperking. Naast werken in het park en de moestuin, kan ook worden gewerkt in de (hout)werkplaats, de smelterij, de boerderij of op de camping. Kortom er is altijd wat te doen. Ook als je geen groene vingers hebt.