De verkoopkar

De kar staat vanaf half mei weer aan de weg. met de eerste groenten en fruit. 

Groenten en fruit kopen

De groenten en het fruit uit het park worden verkocht aan particulieren en horeca. Voor particulieren staat in het seizoen de verkoopkar aan de weg. De kar is in principe elke dag open en wordt dagelijks gevuld met verse groenten en fruit. Als we aan het werk zijn helpen we je graag. Je mag ook zelf verse groenten oogsten of kruiden knippen. In het park staan meer dan 20 soorten kruiden en die zijn het lekkerst als je die zelf plukt. Gebruik daarvoor het mandje met kniptangetje. 

Betalen kan via het geldkistje of via iDeal. We vertrouwen erop dat iedereen eerlijk is en betaald wat meegenomen wordt. 

 

Zijn de groenten biologisch?

Nee, we beschikken nog niet over het zogenaamde SKAL-keurmerk, dus we mogen onze groenten niet het BIO-keurmerk geven. Wel werken we zoveel als praktisch mogelijk is volgens de richtlijnen. Zo gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest.  Niet op de groenten en het fruit maar ook niet in de rest van het park.

Als mest gebruiken we (niet-biologische) mest van de geitenboerderij die op 100 meter van het park ligt. Hierdoor hoeven we geen milieu-belastend transport te organiseren wat ook weer belastend is en werken we direct samen met de omgeving. Verder werken we zoveel mogelijk met de hand. Natuurlijk gebruiken we ook wel eens een traktor en maaien doen we natuurlijk ook met een zitmaaier, maar onkruid wieden, zaaien, planten en oogsten doen we met de hand, zoals vroeger!

Dus niet biologisch, maar wel eerlijk en verantwoord!