De ligging van De Bredelaar
De Bredelaar ligt vlak bij Elst (GLD) in een prachtige omgeving, met weidse uitzichten en veel fiets en wandelpaden. Er zijn diverse routes die je door het Betuwse landschap sturen. De provinciesteden Arnhem en Nijmegen liggen om de hoek (10 km tot beide centra) en het erf is prima bereikbaar vanwege de A325 en A15. Het Gelredome ligt slechts 5 kilometer van De Bredelaar, waardoor de camping een uitstekend verblijf kan bieden voor evenementen in het Gelredome. Regio Arnhem en Nijmegen is door de verscheidenheid aan landschappen, steden en dorpen verrassend veelzijdig.
De Betuwe
De Betuwe staat bekend om zijn karakteristieke landschap met boomgaarden en open landschappen. Door de ligging tussen de rivieren is de grond erg vruchtbaar, wat de reden is waarom veel landbouw en fruit bedrijven zich hier hebben gevestigd. Vlak voor de zomer verreizen overal kraampjes langs de weg met vers fruit. Eerst krijg je de kersen en daarna volgen snel de pruimen en aardbeien. In het najaar zijn appels en peren volop verkrijgbaar in de Betuwe. Wist u dat de bekende Elstar zijn oorsprong vindt in Elst? Vandaar de naam Elstar! Het deel van de Betuwe waar de Grote Bredelaar staat heet Overbetuwe, net als de naam van de gemeente. Overbetuwe grenst aan Bemmel en Huissen (gemeente Lingewaard) en strekt tot aan Opheusden (gemeente Nederbetuwe).
Park Lingezegen
De Bredelaar ligt midden in het hart van Park Lingezegen. Park Lingezegen is een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. De totale oppervlakte van Lingezegen beslaat 1700 hectare, en is dus ongeveer zo groot als 3400 voetbalvelden!
Park Lingezegen is opgedeeld in vijf deelgebieden. Deze deelgebieden krijgen ‘persoonlijke’ accenten. Zo lijkt De Park het meest op een stadspark met een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten. Met name de inwoners van Elst en Schuytgraaf kunnen hier profiteren van de vele mogelijkheden tot recreëren. Water is waar het om draait in Het Waterrijk: water om te bergen, water om te spelen en water voor de natuur.
In Het Landbouwland – waar ook De Bredelaar ligt – behouden boeren hun plek. Dit gebied is door zijn weidsheid aantrekkelijk om in te fietsen of te skeeleren.
De Betuwe in het klein, dat is het karakter van De Buitens. Dit gebied heeft fiets-, ruiter- en wandelpaden die aansluiten op de andere deelgebieden. Twee archeologische vindplaatsen worden aangekleed tot kleine parkjes. En tot slot is er deelgebied De Woerdt in het zuidelijkste puntje van Park Lingezegen. Deze sluit aan op de landschapszone in de Waalsprong en markeert de overgang van stad naar platteland.