Rondleiding door of educatie in Park Bredelaar

Voor scholen, groepen en gezelschappen verzorgen we graag een rondleiding. We nemen u graag mee door het park en vertellen u alles over de omgeving, de ontstaansgeschiedenis, het ontwerp en de huidige inrichting. Ook lopen we graag een rondje door de biologische moestuin met oerhollandse en vergeten groenten en vertellen u graag over de soorten en rassen, bewerking van de grond, de waterhuishouding en de bestrijding van ziektes en plagen. Als u geluk heeft, plukken we ook nog wat vers fruit of een takje munt voor de thee.

De rondleiding wordt verzorgd door de beheerders of vrijwilligers van het park en duurt ongeveer 30-45 minuten. We vragen € 2,00 per persoon voor een rondleiding met een minimum van 35 euro. Dit geld gebruiken we voor de aanschaf van gereedschap, machines, sproeiers en nieuw plant- en zaaigoed.

Ook bieden we in samenwerking met Philadelphia de mogelijkheid om een kop koffie/thee met een eigen gebakken taart met fruit uit het park. Dit kost € 4,50 per persoon (minimaal 12 personen). Hierbij is de rondleiding dan ook inbegrepen. Voor kinderen hebben we limonade van zelfgemaakte siroop (€ 1,00 euro per glas). Tot slot is het ook mogelijk om een rondleiding te combineren met een bbq, een buitendiner of een buitenkookworkshop waarbij wordt gekookt met verse ingredienten uit de moestuin.